Smjene u Lutriji Srpske: Radovanović ostao bez fotelje

Direktor „Lutrije Republike Srpske“ Rajko Radovanović smijenjen je danas sa te funkcije i na njegovo mjesto je imenovan Goran Šaula, saznaje portal CAPITAL.

Prema saznanjima tog portala sjednica Nadzornog odbora „Lutrije Republike Srpske“ trebala je da bude krajem sedmice, ali je danas hitno sazvana na lični zahtjev ministra finansija Republike Srpske Zore Vidović i odmah je smijenjena kompletna uprava „Lutrije“.

Pored toga što je smijenjen Radovanović, koji je na putu u inostranstvu, fotelju su izgubili i izvršni direktori Vladimir Kežić, Dragoljub Bjeljac, Ljubiša Tepić i Siniša Dojčinović.

Šaula koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora „Lutrije“ je bio zastupnik preduzeća „Elektronska video lutrija (EVL)“.

EVL je bila zajednička firma koju su osnovale „Lutrija“ i „Casino Austria VLT“ iz Švajcarske. Capital tvrdi da je upravo ta firma razlog naprasne smjene uprave Lutrije.

„Lutrija Republike Srpske” je 2020. godinu završila u neto gubitku od 451.429 KM. Godinu ranije imali su dobit od 38.543 KM.

Ostavite komentar: