Šmit zahvalio Stanivukoviću: Hvala na prilici da dođem u Banjaluku, glavni grad Republike Srpske FOTO/VIDEO

Veliko zadovoljstvo i zahvalnost gradonačelniku Drašku Stanivukoviću zbog prilike da dođe u Banjaluku izrazio je Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske, nakon sastanka održanog danas u Gradskoj upravi.
Šmit se u kratkom obraćanju novinarima zahvalio na gostoprimstvu, te je dodao da će u Banjaluku “glavni grad Republike Srpske“, doći opet kada će imati i više vremena.
“Zahvalan sam Stanivukoviću što me doveo u Banjaluku i što mi je dao mogućnost da se uvjerim u razvoj ovog važnog grada u BiH. Obećao sam da ću doći ponovo. Ovdje nisam zbog sebe nego zbog ljudi”, rekao je Šmit.
Nakon jednočasovnog sastanka Stanivuković i Šmit su prošetali do spomen-obilježja “Život” u Banjaluci koji je posvećen stradanju 12 banjalučkih beba.

Želju današnjeg gosta Kristijana Šmita da upozna Banjaluku istakao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, a takođe i njegovu ličnu želju za razgovorom i dijalogom.
„Važna poruka koju smo poslali danas je da je Banjaluka otvoren grad koji je spreman na dijalog sa bilo kim“, rekao je Stanivuković.
On je dodao da je današnji sastanak bio posvećen budućnosti te da se na njemu razgovaralo o budućim projektima.
„Sastanak je bio jednostavan, teme su bili mladi, radna mjesta i koliko Evropska Unija i Njemačka mogu da nam pomognu“, navodi gradonačelnik Banjaluke.
Kada je riječ o budućnosti Republike Srpske istaknuto je da Evropska Unija nema alternativu, ali Stanivuković je naglasio i odbranu interesa Srpske i poštovanje zaključaka koje je donijela Narodna skupština.
„Protiv smo sankcija Rusiji i imovina pripada Republici Srpskoj, ne damo nijednu nadležnost, to su stvari koje su kristalno jasne“, dodao je Stanivuković.

Kako kaže sa Kristijanom Šmitom se danas sastao kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Porfirije.
„Zalažem se za koncept modernog Srbina, koji se bori za svoje interese, ali koji je i otvoren i spreman da razgovara“, zaključio je gradonačelnik.
Ovo je prvi put da se Kristijan Šmit zvanično sastao s jednim funkcionerom u Srpskoj. U saopštenju Tima za komunikaciju Gradske uprave, u kojem informišu o samom sastanku, pored imena i prezimena Kristijana Šmita nije navedena bilo kakva funkcija.

Srđan Banović, BL portal

Ostavite komentar: