Dan policije Srpske: Služen parastos za 252 poginula policajca

Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, danas je u Banjaluci služen parastos, te položen vijenac i prislužene svijeće za 252 poginula pripadnika Policijske uprave /PU/ u ovom gradu u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić rekao je novinarima da je svake godine Dan policije prilika da se sjetimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske koji su dali živote za odbarnu Republiku Srpsku.

“Naša je obaveza da trajno čuvamo sjećanje na sve poginule pripadnike MUP-a Republike Srpske i da im se na taj način zahvalimo što su dali ono najvrednije što su mogli za Republiku Srpsku”, poručio je Brkić.

On je svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitao 4.april – Dan policije Republike Srpske, poželjevši im mnogo sreće, zdravlja i uspjeha na ličnom i profesionalnom planu.

Brkić je jutros položio vijenac kod spomenika poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti Banjaluka, gdje je prethodno služen parastos i prislužene svijeće na platou ispred Policijske uprave.

U okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske danas u 10.00 časova u Banjaluci biće služen parastos i položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a Srpske.

Vijenac na Centralno spomen-obilježje /bijela zgrada MUP-a/ položiće ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, a obilježavanju će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

Ostavite komentar: