Skandal na KCUS: Bakirovo obezbjeđenje spriječilo da se Sebiji uruči zvaničan akt o smjeni

06.11.2023. | 16:43

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je 30. oktobra saopštio da je pokrenuo smjenu generalog direktora Sebije Izetbegović

Policijsko obezbjeđenje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH spriječilo je danas kurire sa KCUS-a da Sebiji Izetbegović, još uvijek direktorici ove ustanove uruče otkaz o smijeni, saznaje portal “Avaza”.

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je 30. oktobra saopštio da je pokrenuo smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović, koja je rukovodila ovom ustanovom od januara 2016. godine.

Izetbegović je obaviještena o odluci Upravnog odbora i ima osam dana da se pismeno izjasni o tome.

Međutim, iako joj je UO KCUS-a poslao zvanično preporučenom poštom odluku, ona je, kako saznajemo, odbila da je preuzme s ciljem da što više odugovlači proces svoje smjene.

UO KCUS-a danas je odluku poslano po kuriru. Ali, tu je nastao problem.

– Dana 06.11.2023. godine u 12:25 sati kuriri – dostavljači Karamović Fuad, Efendić Muris i vozač Dino Banda bili su sprječeni da uruče akt br. 65-04-4-39105 od 31. 10. 2023. godine ili da obavještenje o preuzimanju pismena ostave u poštansko sanduče generalnoj direktorici KCUS-a na adresi Slatina od strane Policijskog službenika koji obezbjeđuje objekat na način da je zabranio pristup do ulaznih vrata na naprijed navedenoj adresi i da se ništa ne smiju ostavljati na vrata i ubacivati u poštansko sanduče. Službenu zabilješku sačinio šef Službe za kancelarijsko i arhivsko poslovanje na osnovu izjave naprijed navedenih kurira – dostavljača.