Sjednica o borcima kad se prikupe potpisi: Veterani opozicionarima poručili “Izdali ste nas!” VIDEO

Miladin Stanić, predsjednik Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS, rekao je da će opet skupiti 28 poslaničkih potpisa kako bi se ponovo održala posebna sjednice na kojoj će raspravljati o stanju boračke populacije.

Nakon vanredne sjednice kolegijuma Narodne skupštine vladajući su poslali poruku opozicionim poslanicima da najprije treba sakupiti 28 potpisa poslanika kako bi se zakazala posebna sjednica.

“Vaši zahtjevi su potpuno razumni. Vlast neće da vas podrži. Obavezujemo se da ćemo opet skupiti 28 potpisa”, rekao je Stanić obraćajući se veteranima ispred skupštine i dodao da će zahtijevati povećavanje invalidnina i podržati i druge njihove zahtjeve.

“Obećavamo novu vanrednu sjednicu za najmanje 10 dana”, istakao je Stanić.

Predsjednik Udruženja veterana Risto Jevtić rekao je da je odbijeno što su tražili i da im ne preostaje ništa drugo nego da idu ponovo u park Mladen Stojanović kako bi održali sastanak predsjedništva udruženja.

“Mi smo prolijevali krv za ove institucije i nećemo da ih rušimo. Molim vas da idemo prema parku da razmotrimo šta ćemo”, rekao je Jevtić.

Nekolicina okupljenih veterana bila je nezadovoljna ovim prijedlogom zbog čega su negodovali i poručivali opozicionim poslanicima, među kojima su bili Darko Babalj (SDS) i Jelena Trivić (PDP), da su ih izdali. Dio njih je poručio da će ostati ispred Narodne skupštine i zahtijevati da im se ispune njihovi zahtjevi.

Srđan Banović, BL portal

 

Ostavite komentar: