SIPA uhapsila bivšeg majora Vojske RS u Ugljeviku, BORS reagovao

Boračka organizacija opštine Ugljevik osudila je hapšenje majora Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića, navodeći da su ga u porodičnoj kući u Ugljeviku uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Iz ove organizacije su za 12 časova najavili konferenciju za novinare kako bi izrazili nezadovoljstvo jutrošnjim hapšenjem uglednog sugrađanina Đurkovića, uz navode da je lažno optužen za ratne zločine

– Osuđujemo hapšenje našeg saborca, posebno na tako gnusan način, dolaženjem rano ujutru u porodičnu kuću i prepadanjem članova njegove porodice, a riječ je o licu koje ima 76 godina – rekao je novinarima predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković.

Marinković je dodao da je Đurković, radeći kao nastavnik i direktor škole, izveo brojne generacije ugljevičkih učenika i da u ovoj lokalnoj zajednici služi za primjer, te da je prije rata bio predsjednik Skupštine opštine Ugljevik i na mnogim odgovornim funkcijama, prenosi SrpskaInfo.

– Na početku odbrambenog rata odmah je stupio u Vojsku Republike Srpske, gdje je sve funkcije obavljao časno i pošteno, boreći se za svoj narod i Republiku Srpsku, a nama borcima služio je za primjer čojstva i poštenja – rekao je Marinković.

 

 

Ostavite komentar: