Šešić poziva da se konsenzusom u RS zaustavi Turkovićeva: Pokazala da za nju Ustav BiH ne znači ništa

16.08.2022. | 14:55

Poslanik SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić izjavio je danas Srni da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković još jednom pokazala da za nju Ustav BiH ne znači ništa već samo interesi SDA, te istakao da je, stoga, potreban konsenzus svih političkih subjekata u Republici Srpskoj o najvažnijim nacionalnim pitanjima.

“Spoljna politika je u nadležnosti Predsjedništva BiH, a ne Turkovićeve i njene stranke koja čini sve da ponizi institucije Republike Srpske i BiH i njeno sramno djelovanje mora biti zaustavljeno”, rekao je Šešić, komentarišući saopštenje Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara da se “BiH priključuje globalnoj inicijativi SAD” u vezi sa Ukrajinom.

On je dodao da svaka izgovorena rečenica Turkovićeve prija samo predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

“Upravo zbog toga potreban je konsenzus svih političkih subjekata u Republici Srpskoj kada su na dnevnom redu najvažnija nacionalna pitanja”, istakao je Šešić.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara navodi se da se BiH pridružuje ovoj inicijativi na poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

“Pridružujemo se osudi aktivnosti takozvane operacije filtracije za pritvaranje i prisilnu deportaciju ukrajinskih civila u Rusiju”, navodi se u saopštenju.