Šešić o poražavajućim rezultatima: Izbori pokazali da je stranka u Banjaluci uništena

21.02.2022. | 12:13

Izbori za članove mjesnih zajednica potvrdili su sve što sam prije godinu dana rekao, da je stranka u krizi, da je u Banjaluci i Krajini uništena i da se sve to krije zbog raspodjele moći i fotelja, poručio je narodni poslanik Davor Šešić u objavi na “Fejsbuku”.

“Potvrđuje se, takođe, da je ovo rukovodstvo SDS-a gubitničko i kao takvo najveća prepreka promjenama. Gubitničko je po više osnova, ali je dovoljno pogledati posljednjih godinu dana i vidjeti da je rukovodstvo SDS-a katastrofalno izgubilo u Doboju, Prijedoru, a sada i u Banjauci. Rezultat izbora za savjete mjesnih zajednica je očekivan, jer stranka ne postoji, a priča o novom SDS-u u Banjaluci je farsa”, naveo je Šešić.

Naveo je da konsolidacija stranke nije pomogla te da partija ne postoji.

“Poslije 14 mjeseci “konsolidacije” gradskog odbora došli smo na isto. Stranke nema i ne može da je bude ako znamo da se Banjalukom upravlja iz Sarajeva i Beograda. SDS-om u Krajini upravljaju oni koji ne znaju nabrojati ni pola naselja u gradu. Sve se to dešava uz podršku rukovodstva u kojem se niko nikome ne suprotstavlja zbog pozicija na narednim izborima. Kolika je borba za fotelje potvrđuje i Šarovićevo insistiranje da se izbori održe u oktobru iako je stranka u haosu i iako nije mijenjan Izborni zakon za koji je tvrdio da je loš. Svjesni su toga svi u Predsjedništvu SDS-a, kao što su svjesni da ne mogu pobijediti. Ali, cilj nisu promjene i narod, već pozicije i fotelje”, kazao je Šešić u objavi.

Naglasio je da je sva energija usmjerena na obračun sa neistomišljenicima, među kojima je, kako je naveo, i on sam.

“Najveći uspjeh SDS-a, ali i opozicije, jeste da su izgubili i Banjaluku, pa se postavlja pitanje za koga rade? Treba biti iskren i reći da je do pobjede u pojedinim mjesnim zajednicama došlo zahvaljujući aktivnošću PDP-a i pojedinih članova SDS-a. Jedini potez koji treba uraditi ovo Predsjedništvo jeste da podnese kolektivnu ostavku. Najveći dio njih treba poslati u političku penziju, jer su oni najveća prepreka za promjene u Republici Srpskoj”, zaključuje Šešić u objavi.