Šešić nakon prelaska u Đokićev tabor: Ovo će biti izazov

03.05.2022. | 12:37

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić od danas djeluje u Socijalističkoj partiji.

Istakao je da je jedan od razloga učlanjenja u SP podmlađivanje i kadriranje u ovoj stranci.

“Ovo će biti izazov. Posebno nakon 18 godina djelovanja u jednoj stranci, pa sada u novoj – Socijalističkoj partiji. Kao nezavisni poslanik je vrlo teško djelovati i opstati, bez adekvatne infrastrukture, a u ovom slučaju je to SP. Moj osnovni zahtjev je bio da nastavim raditi kao i do sada, pa i u kritici vlasti”, rekao je Šešić na konferenciji za novinare.

Predsjednik Socijalističke partija Petar Đokić je istakao da će Šešić imati prostor za puno političko angažovanje u ovoj stranci. On vjeruje da je Šešić kvalitetan mladi kadar i da bi mogao biti “produktivniji”.

“Cijenim njegov rad. Djelovao je opoziciono ali je pored kritike i nudio rješenja i zalagao se za kategorije građana koji su u fokusu i Socijalističke partije. Na toj platformi smo se prepoznali i jako sam srećan zbog današnjeg čina. Partija je otvorena za njega”, rekao je Đokić.

Ušao je u Izvršni odbor SP-a, a za ostale rukovodeće funkcije u stranci dogovaraće se “u hodu”.

Šešić je SDS napustio nakon 18 godina u ovoj stranci i sedmi je poslanik koji je napustio njihov poslanički klub, a 12. koji je prešao iz opozicionog bloka na stranu vladajuće većine.