Šeranić povodom radova u Srpskim Toplicama: Nastavak unaprijeđenja zdravstvene usluge

Ministar zdravlja i socijane zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Banjaluci da je Vlada Srpske izdvojila deset miliona KM za novi objekat za liječenje, rehabilitaciju i rekreaciju u okviru Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Srpskim Toplicama, a čime će značajno biti unaprijeđena zdravstvena usluga u Srpskoj.

“Ovo je samo jedan segment naše vizije kada je riječ o razvoju zdravstva. Zavod `Dr Miroslav Zotović` je referentna ustanova kada je riječ o različitoj vrsti rehabilitacije”, rekao je Šeranić novinarima nakon obilaska objekta u izgradnji.

On je dodao da Zavod ima u planu da radi preventivne aktivnosti kada je riječ o hronično-nezeraznim oboljenjima.

Direktor Zavoda “Dr Miroslav Zotović” Goran Talić rekao je da bi objekat trebao biti u funkciji u aprilu ili maju sljedeće godine, a sadrži otvoreni i zatvoreni bazen, neophodne sadržaje za rehabilitaciju i velnes.

On je naveo da je Zavod uložio i dodatnih do 25 miliona KM vlastitih sredstava u ovaj objekat površine oko 8.000 osam metara kvadratnih.

Savjetnik direktora Zavoda Snježana Novaković Bursać rekla je da su od početka projekta vodili računa da svaki segment bude pametno iskorišten i u funkciji unapređenja zdravlja, prevencije bolesti i liječenja i rehabilitacije.

“Zavod je nastavio politiku pametnog iskorištavanja prirodnih resursa i najavžnije nam je da radimo timski i da podršku republičkih institucija opravdamo na način da pružimo kvalitetnu uslugu”, rekla je Bursaćeva.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da Banjaluka u posljednje vrijeme mnogo radi na unapređenju turizma čemu će doprinijeti i ovaj objekat.

On je naveo da su iskorišteni priprodni resursi kao što su izvori tople vode.

Objekat u izgradnji u okviru Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Srpskim Toplicama obišao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić i ministar finansija Zora Vidović.

Ostavite komentar: