Šeranić nakon hapšenja Zeljkovića: Institut za javno zdravstvo nastavlja da funkcioniše

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Banjaluci da Institut za javno zdravstvo funkcioniše i da se proces vakcinacije protiv virusa korona obavlja bez ikakvog zastoja.

“Niz je funkcija koje ima Institut u sistemu zdravstvene zaštite. Menadžment Instituta je zajedno sa Upravnim odborom dužan da organizuje sve one poslove koje ova ustanova redovno obavlja i to je u ovom trenutku najvažnije”, rekao je Šeranić novinarima.

Šeranić nije želio da komentariše posljednja dešavanja u Institutu koja se odnose na rad istražnih organa.

“To su stvari koje su do onih institucija, a dalje ćemo se ponašati shodno odlukama koje budu proistekle iz tog procesa”, naglasio je Šeranić.

Šeranić je naveo da Ministarstvo nije zaduženo za praćenje procesa javnih nabavki u Institutu za javno zdravstvo, te da sve eventualne nepravilnosti utvrđuju istražni organi.

Govoreći o nabavci ruske vakcine “sputnjik lajt”, Šeranić je rekao da je Republika Srpska rezervisala 300.000 doza, ali da to ne znači da će se u ovom trenutku bilo šta nabavljati.

“Razmišljamo unaprijed kako bismo za narednu godinu obezbijedili vakcine, jer vidimo da će biti potrebna revakcinacija građana”, napomenuo je Šeranić.

On je dodao da je to vakcina koja se daje monodozno i koja se može koristiti kao buster doza za lica koja su prethodno vakcinisana sa prve dvije doze vakcine “sputnjik ve”.

 

Ostavite komentar: