Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić ostao bez „treptača“

Pripadnici Policijske uprave (PU) Banjaluka juče su od Milenka Kosovića, vozača šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladina Stanića, privremeno oduzeli posebni uređaj za davanje svjetlosnih i zvučnih signala, tzv. „treptače“ i izdali mu prekršajni nalog zbog njihovog nezakonitog korišćenja, saznaje „Glas Srpske“.

– U okviru akcije „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu i sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito posjeduju i koriste uređaje za davanje posebnih svjetlosnih znakova i zvučnih signala“, policijski službenici PU Banjaluka su 3. marta oko 9.50 časova izvršili kontrolu vozila „škoda oktavija“ u vlasništvu Narodne skupštine RS kojim je upravljao Kosović, unutar koga su uočili „treptače“. Navedeni uređaj je privremeno oduzet za šta je vozaču Milenku Kosoviću izdata potvrda o privremenom oduzimanju predmeta i izdat mu je prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o osnovama bezbjednosti na putevima BiH – potvrđeno je za naš list iz MUP-a RS.

Miladin Stanić potvrdio je za „Glas Srpske“ da su policajci sa vozila koje koristi Klub poslanika SDS-a juče skinuli “treptače” i kaže da podržava striktno poštovanje saobraćajnih propisa.

– Ako se ne varam, skinuli su “treptače” sa još jednog skupštinskog vozila i nemam ništa protiv toga, iako ne bih bio iznenađen da je policija prije te pojačane kontrole upozorila vozače vladajućih poslaničkih klubova da skinu „treptače“. Ali u svakom slučaju, podržavam striktno poštovanje saobraćajnih propisa i zakona – kaže Stanić.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 Ostavite komentar: