Prijedor: Odbornici SDS-a pisali Šaroviću zbog Tubina

Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedor uputio je urgenciju predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću u kojoj ga poziva da SDS vrati Statutu te partije.

– U Prijedoru nikakav “ulazak u vlast” neće doprinijeti jedinstvu i slozi, sve dok se na čelu Gradskog odbora nalazi čovjek koji se na nestatutaran način proglasio predsjednikom – navodi se u urgenciji.

Odbornici navode da se predsjedniku stranke obraćaju posljednji put uoči lokalnih izbora “uz apsolutnu podršku svih odanih – odbačenih bivših funkcionera i članova Gradskog odbora SDS Prijedor”, ističući da su u pitanju molba i apel, a nikako ucjena, jer ucjena, kako pišu, i njima smeta.

– Više ne možemo tolerisati sve ono što nelegitimni predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin čini i što definitivno vodi SDS ka debaklu na sljedećim izborima, napravio je izrazito loš izborni rezultat 2018. godine i rastjerao iskrene, “stare” i odane članove SDS, istjerao nas odbornike i zabranio nam pristup prostorijama stranke -navodi se u dopisu.

Odbornici SDS-a dodaju da je Tubin “falsifikovao izbore za predsjednika Gradskog odbora SDS Prijedor” i da je jedinstven primjer u politici da četiri od pet odbornika nisu niti u jednom stranačkom organu, pa čak ni kao delegati skupštine.

– Prozivao je patrijarha SPC na ružan način, pravio koalicije suprotno odlukama stranke, tukao predsjednika Boračke organizacije grada Prijedora, proglašen nepoželjnom osobom na svim javnim skupovima u kojima učestvuje ova Boračka organizacija… Dovodi u stranku članove sa ulice obećavajući im odmah funkcije, puteve i poslovne prostore, pod formom omasovljenja stranke, a onda, od novoučlanjenih 170 na izbornom mjestu dobije 40 glasova, formalno učlanjenih to jest, uzima `nečije` lične podatke i potpisane pristupnice – navode odbornici o Tubinu.

Odbornici ocjenjuju da je Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora iskreno radio s ciljem sprovođenja politike i spasavanja časti i obraza, kako svog tako i SDS-a u Prijedoru.

Iz Kluba odbornika SDS-a u gradskom parlamentu ističu da su ostali na kursu politike ove stranke koja počiva na načelima Statuta SDS-a, te poručuju Šaroviću da sa njima ima 80 odsto podrške na terenu, dok Tubin ima jednog odbornika i shodno tome 20 odsto podrške na terenu.

Dopis Šaroviću uputili su odbornici Јovana Panić, Sanja Rađenović, Slavko Švraka i Ratko Stojić koji nisu činili skupštinsku većinu sa SNSD-om. Peti odbornik, Radenko Stijepić, koji je jedini odbornik lojalan Tubinu, u proteklih više od godinu dana djelovao je u skupštinskoj većini koju je predvodio SNSD ističući da radi u skladu sa odlukama Gradskog odbora SDS Prijedor.

Prijedorski SDS podijeljen je na pristalice Milana Tubina i na one koji njegov reizbor sa izborne skupštine od 19. maja prošle godine osporavaju kao nelegitiman.

Predsjedništvo SDS-a 18. decembra prošle godine osnovalo je tim za uvid u izborni materijal Gradskog odbora SDS-a Prijedor koji je provjeru dokumentacije obavio 11. februara ove godine u prostorijama prijedorskog SDS-a zajedno sa predsjednikom Komisije za provođenje izbora u GO SDS Prijedor Miloradom Zrnićem.

Timu kojeg čine Maja Dragojević Stojić, Neđo Kapuran, Ozren Bursać i Borislav Marić nije na uvid data kompletna dokumentacija propisana za sprovođenje unutarstranačkih izbora, a bez koje se izborna skupština ne može smatrati legitimnom.

 

Izvor:(SRNA)

 

 

Ostavite komentar: