SDS i NF za istim stolom: Prioritet dogovoriti političke principe za izbore

07.02.2024. | 15:24

Delegacije Narodnog fronta i Srpske demokratske stranke održale su prvi sastanak povodom priprema za lokalne izbore, saopšteno je iz Narodnog fronta.

U Narodnom frontu ističu da je iskazana puna spremnost da se okupe oko zajedničkih kandidata u najvećem broju opština što će i biti slučaj.

“Lokalne zajednice o kojima se još pregovara, uključujući i Banjaluku, predložili smo da kandidat iskrene opozicije bude onaj sa izbornim legitimitetom prethodnih izbora, odnosno kandidat koji može da politički iznese pobjedu, te kandidat koji nije izdao principe i vrijednosti na kojima je do sada vodio političke bitke i koji je nedvosmisleno protiv aktuelnog režima SNSD”, navode u saopštenju iz Narodnog fronta.

Dodaju da su to bili principi i kod izbora kandidata za neke druge gradove, pa da ne postoji razlog zašto to ne bi bio slučaj i za Banjaluku.

“Razgovarali smo i o mnogim drugim lokalnim sredinama i u najvećem broju gradova i opština postojaće iskren zajednički nastup opozicionih stranaka”, zaključeno je u saopštenju Narodnog fronta.

Sastanku su u ime Narodnog fronta prisustvovali Jelena Trivić. Dijana Ješić, Radislav Dončić, Željko Dubravac i Nikola Brkić, dok su delegaciju Srpske demokratske stranke činili Milan Miličević, Jovica Radulović, Želimir Nešković i Maja Dragojević Stojić.

I iz SDS-a su se oglasili saopštenjem. Navode da je na sastanku razgovarano o međusobnoj saradnji u narednim periodu.

“Obje delegacije su se saglasile da je prioritetno dogovoriti principe političke saradnje za predstojeće lokalne izbore na zajedničkom sastanku u najširem opozicionom formatu”, ističu iz SDS-a.

Srpska demokratska stranka je najavila da će održati bilateralne sastanke i sa Listom za pravdu i red.