SDP predao kandidatske liste: Izetbegović nas je mnogo puta slagao

Delegacija SDP-a BiH, koju su činili predsjednik stranke Nermin Nikšić, potpredsjednik Ivan Boban, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, ministar saobraćaja Adnan Šteta i generalni sekretar stranke Elvir Karajbić, predala je kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK BiH).

“Predali smo liste, nešto manje od 500 kandidata ne računajući Pokret za državu. Imamo više od 40 odsto žena koliko je zakonski minimum. Denis je pokazao da je dosljedan, Bakir nas je mnogo puta slagao. Denis je i prošli put bio izabran, sad smo pojačali ekipu koja će spriječiti izbornu krađu. Ja sam siguran da će Denis Bećirović biti član Predsjedništva. Nadam se da će biti dva kandidata u Predsjedništvu koji nisu iz etnonacionalnih stranaka. Trojka je pokazala da mogu funkcionisati i ideološki različite stranke ukoliko postoji program”, rekao je Nikšić, prenosi Avaz.

Podsjećamo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić biće nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, a na drugom mjestu je kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta. Aktuelni poslanik u Skupštini KS Jasna Duraković biće nosilac liste za Parlament Federacije BiH, dok će aktuelni parlamentarac Saša Magazinović ponovo biti nosilac liste za Parlament BiH.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović je član SDP-a.

Ostavite komentar: