SDP BiH praznuje u Banjaluci: Zajedno ćemo propasti ili uspjeti

Uoči održavanja svečane Akademije povodom “Dana državnosti” u Banjaluci, u organizaciji Socijaldemokratske partije BiH, predsjednik ove stranke Nermin Nikšić rekao je da je SDP stranka razuma i da svima pruža ruke za svaki kompromis.
Nikšić je kazao da je srećan i ponosan na gradsku organizaciju u Banjaluci koja je upriličila večerašnju svečanu akademiju.
“Smatram da je prigodan datum da pokažemo da poštujemo ono što je krenulo prije 900 godina u BiH, od povelje Kulina bana preko onoga šta su radili 247 poslanika ZAVNOBiH-a. Smatram da ne postoji niko u ovoj zemlji može imati bilo šta protiv onoga da BiH nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska nego i srpska i hrvatska i muslimanska, zemlja zbratimljenih naroda”, rekao je Nikšić.

Dodao je da je SDP partija razuma i pruža ruku za svaki kompromis te da treba shvatiti da je ovo zajednička domovina u kojoj će se svi osjećati komotno.
U ime organizatora obratio se Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i prvi čovjek banjalučkog odbora te partije.
“Čestitam ‘Dan državnosti’ svima, širom Bosne i Hercegovine, prvi put u postdejtonskoj BiH dobro došli na ‘Dan državnosti’. Bez puno priče i filozofije, tvrdili su da ne može, tvrdili su da nećemo, evo im odgovora iza mene. Vrlo jasna rečenica, ili ćemo propasti zajedno ili ćemo uspjeti zajedno”, rekao je Mijatović.

Ostavite komentar: