SDA traži da se formira rezervni sastav policije FBiH

Stranka demokratske akcije zatražila je od svojih kadrova u svim nadležnim institucijama i tijelima da pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima u skladu sa trenutno važećim standardima, saopšteno je iz ove stranke.

“Istovremeno je zatraženo da se zvanično pokrenu procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezvernog sastava policije”, kažu iz SDA.

Oni su dodali da smatraju da je ovaj korak neophodan jer se Republika Srpska “oglušila o upozorenja i apele domaćih i dijela međunarodnih zvaničnika” i jer “ne želi da se naruši balans policijskih snaga u entitetima”.

“Očekujemo od ostalih političkih stranaka u FBiH da se pridruže i podrže ovu inicijativu”, dodaju u ovoj stranci i najavljuju da će preduzeti “sve zakonske mogućnosti da se iz novog zakona u Republici Srpskoj ukloni odredba o tzv. legendiranju, koja bi omogućila izdavanje lažnih bh. dokumenata za”, kako kažu “navodno izvođenje policijskih akcija”.

“Takva odredba protivna je važećim zakonima i policijskim standarima, a njome bi se omogućile brojne zloupotrebe i narušila sigurnost”, tvrde u SDA.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

Ostavite komentar: