SDA: Nikakva komisija ne može promijeniti istinu o genocidu i izbrisati odgovornost RS i Srbije

Stranka demokratske akcije osuđuje formiranje revizionističkih komisija Vlade RS-a, što predstavlja još jedan u nizu pokušaja da se političkim uticajem izmjeni istinu o genocidu i ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini utvrđenih pravosnažnim presudama najviših međunarodnih sudova.

“Nikakva politička komisija ne može poništiti sudske presude. Nikakva komisija ne može promijeniti, niti dovesti u pitanje istinu o ratu u Bosni i Hercegovini koja je dokazana i pravno utemeljena i kvalifikovana, niti može izbrisati odgovornost institucija entiteta RS i susjedne Srbije za počinjeni genocid i ratne zločine, utvrđenu presudama koje priznaje cijeli civilizovani svijet”, navode iz SDA.

Pozivali su zvaničnike bosanskohercegovačkog entiteta RS i susjedne Srbije da se, umjesto pokušaja revizije istorije, konačno suoče sa istinom o počinjenom genocidu i zločinima širom Bosne i Hercegovine.

“Samo se time može omogućiti proces izgradnje normalnih odnosna i povjerenja između Bosne i Hercegovine i Srbije, a radi bolje i sigurnije budućnosti svih naroda”, istaknuto je u saopštenju, prenosi Klix.ba.

 Ostavite komentar: