Savjet ministara sutra će ponovo pokušati usvojiti Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa za NATO

Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za period 2018. – 2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, nakon što je tri puta skidan s dnevnog reda, ponovo je uvršten za sutrašnju sjednicu Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu.

Na sjednici održanoj 22. januara ova tačka je skinuta s dnevnog reda na prijedlog ministra inostranih poslova Igora Crnatka. Ministar bezbjednosti Dragan Mektić rekao je tada novinarima da smatra da taj dokument treba vratiti nadležnoj komisiji.

On je ranije ukazao da nisu ispunjeni formalnopravni uslovi da se ova tačka nađe na dnevnom redu, budući da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, koja je bila zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednice Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Na internet stranici Savjeta ministara BiH navodi se da su na dnevnom redu sutrašnje sjednice i odluke u vezi s početkom rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, prenosi Avaz.ba.

Pred ministrima u tehničkom mandatu naći će se Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Sjednica je zakazana za 12 sati.

 

Ostavite komentar: