Savjet ministara skinuo sa dnevnog reda Godišnji plan za NATO

15.01.2019. | 15:27

Savjet ministara skinuo je s dnevnog reda Godišnji nacionalni program BiH 2018-2019. godina.

Ova tačka dnevnog reda biće razmatrana na narednoj sjednici Savjeta ministara.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić ocijenio je juče u izjavi Srni da bi Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, trebalo da bude vraćen ovoj komisiji na usaglašavanje.

“Što se mene tiče, nema potrebe da se ova tačka skida sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara. Ovaj prijedlog trebalo bi vratiti Komisiji za NATO integracioni proces BiH na usaglašavanje, a onda ćemo ga mi uzeti u razmatranje”, izjavio je Mektić.

Ovaj prijedlog skinut je sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara održane 27. decembra.

Mektić je tada izjavio da su, prilikom utvrđivanja dnevnog reda sjednice, ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak i on bili za to da se o ovoj tački ne raspravlja.

On je kao razlog za to naveo da nisu ispunjeni formalnopravni uslovi da se ova tačka uopšte nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostataka kvoruma, nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

 

Izvor:(RTRS)