Savjet ministara poništio imenovanje Lalovića, Đurašinović novi v.d. direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH

Savjet ministara BiH na posljednjoj sjednici stavio je van snage svoje rješenje od 21. maja kojim je Ljubiša Lalović iz Istočnog Sarajeva bio imenovan za vršioca dužnosti direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH, potvrđeno je za „Glas Srpske“ iz Savjeta ministara.

Istovremeno, Savjet ministara je donio rješenje o imenovanju Peje Đurašinovića za v. d. direktora te agencije na period od tri mjeseca, a najduže do okončanja konkursne procedure, počevši od dana objavljivanja u Službenom listu BiH.

Podsjećamo, rješenje o imenovanju Ljubiše Lalovića poništeno je nakon što su mediji otkrili da je on u martu 2008. godine bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog krađe automobila i da je u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu odležao mjesec i po.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je nakon što su mediji objavili tu vijest da Lalović neće biti imenovan na ovu poziciju ukoliko se utvrdi da je imao nečasnu prošlost.

– Dobili smo informaciju da postoji predmet u kojem je Lalović učestvovao i imao nečasnu ulogu. Ukoliko ta informacija bude tačna, a riječ je o veoma ružnoj priči, učestvovanju u krađi automobila, Lalović ne može ostati na funkciji uprkos njegovim mogućnostima da radi posao u državnoj upravi – istakao je Tegeltija.

Savjet ministara BiH na posljednjoj sjednici imenovao je i Neđu Kojića za vršioca dužnosti direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

 

Ostavite komentar: