Savić kritikovao vlast Srpske: Vučić pokazao kako se vodi briga o zdravlju građana

Predstavnici vlasti u Republici Srpskoj bi trebalo da se ugledaju na čelnike Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, jer se pokazalo kako odgovorna država brine o zdravlju svojih građana kroz nabavku preko potrebnih vakcina protiv KOVID-19 – istakao je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.

“Nažalost, političari koji vode Srpsku, nazovidržavnici, sem što kite harmonikaše po svijetskim metropolama jedino što su pokazali jeste da nisu u stanju da zemlji obezbijede čak ni kvalitetne međunarodne kontakte. U Republici Srpskoj nema ni ulaganja ni investicija i za to nam ne može biti kriv niko drugi nego mi sami”, pojasnio je Savić, saopšteno je iz SDS-a.

U razgovoru za srpski portal “Vesti”, Savić upozorava i na sve veći broj oboljelih od KOVID-19 virusa u ovoj opštini, ali i ističe veliku zahvalnost dijaspori koja ni u ovim teškim vremenima nije zaboravila svoj zavičaj, pa je donirala potrebnu medicinsku opremu i materijal kako bi građani koji žive u Loparama što bezbolnije prošli kroz ovu pandemiju.

”Vakcinacija na području naše opštine je započela i u prvom krugu su vakcinisani u Srbiji zdravstveni radnici Doma zdravlja Lopare, a ovdje kod nas posredstvom našeg Instituta za javno zdravstvo i Doma zdravlja Lopare, krenula je vakcinacija i vakcinisani su štićenici domova za stara i iznemogla lica, kao i najugroženija lica”, pojasnio je Savić.

On kaže da predstoji i to veoma brzo, i vakcinacija starije populacije.

“Ono što me posebno ohrabruje i raduje jeste da je zainteresovanost stanovništva za vakcinaciju visoka i ono što je još važnije je da nam vakcine budu pristizale na vrijeme da bi u potpunosti mogli obaviti taj posao”, zaključio je Savić.

Ostavite komentar: