Saslušan u SIPA: Poslanik Miletić o prijavama koje je podnio protiv Dodika

Poslanik u Domu naroda BiH Zlatko Miletić izjavio je danas da je na poziv iz Agencije za bezbjednost i zaštitu (SIPA) dao izjavu u vezi dvije krivične prijave koje je podnio protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, zbog, kako navodi, kršenja Krivičnog zakona BiH i “negiranja genocida”.
Miletić je naveo da je prijave protiv Dodika podnio u februaru ove godine, zbog, kako kaže, “negiranja zločina na Markalama i negiranje genocida”.
On je za BHRT rekao da će biti svjedok Tužilaštva ukoliko dođe do sudskog postupka.
“Tražili su od mene da potvrdim navode koje sam dao u javnosti i koje sam poslao Tužilaštvu. Da objasnim te aspekte krivičnog djela iz moje perspektive”, naveo je, između ostalog, Miletić.
Bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je posljednjeg dana svog mandata koristeći se bonskim ovlašćenjima nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, koje podrazumevaju sankcionisanje negiranja genocida i drugih ratnih zločina.
Tužilaštvo BiH je ranije potvrdilo da je otvoreno više predmeta protiv Dodika na osnovu krivičnih prijava koje se pozivaju na ovu izmjenu Krivičnog zakona.

Ostavite komentar: