Šarović: Što prije izabrati novo rukovodstvo SDS-a

Potpredsjednik Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da se očekuje da što prije bude održana izborna skupština ove stranke na kojoj bi trebalo da bude izabrano i novo rukovodstvo.

– Spekuliše se svašta, a kandidature, izuzev po medijima, nije niko objavio. To spada u domen spekulacija. O tom pitanju zaista nisam razmišljao – rekao je Šarović u Sarajevu odgovarajući na pitanje novinara da li će nakon izborne skupštine postati predsjednik SDS-a.

On je napomenuo da će datum održavanja izborne skupštine SDS-a zavisiti od ljudi koji je pripremaju, izražavajući nadu da će to biti što prije.

– Mislim da je to potrebno SDS-u koji je imao lošiji rezultat od očekivanog. Kada imate lošiji rezultat, logično je da imate unutrašnje turbulencije i zahtjeve za /unutarstranačke/ izbore. Ovo nisu vanredni, već redovni izbori – rekao je Šarović.

On je izrazio očekivanje da će SDS jasnije definisati politiku, kao i da će moći ponuditi odgovore na izazove i dobiti snažno rukovodstvo, sposobno da povede 150.000 onih koji su na prošlim izborima partiji dali svoj glas.

Šarović ističe da novo rukovodstvo očekuje i posao da se pripremi za nove lokalne izbore, napominjući da smatra da SDS treba da bude ono što je bio ranije jer za to ima sve preduslove.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: