Šarović prozvao vlast: Nepravedno zaobišli Berkoviće u dodjeli pomoći nakon zemljotresa

U šturo objavljenim vijestima da  je Predsjedništvo BiH  tražilo od Savjeta ministara da se iz budžetske rezerve izdvoje sredstva za opštine u Hercegovini postradale od skorog zemljotresa  pominju se  Stolac i LJubinje ali ne i Berkovići, opština koja je pretrpila najveće štete, upozorio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

“Dobro je što je zatraženo da se pomogne opštinama u Hercegovini ali epicentar  razornog  zemljotresa je bio u opštini Berkovići koja je najviše i postradala! Prema preliminarnim procjenama, šteta od zemljotresa u Berkovićima iznosi više stotina hiljada KM. Ako je greškom izostavljeno iz informacije u redu, ali ako nije apelujem da je pomoć jednako neophodno dati i LJubinju i Stocu i Berkovićima jer u nevolji su svi isti i ne smiju se dijeliti“, navodi Šarović.

Podsjećamo, prema objavljenoj informaciji članovi Predsjedništva BiH pristali su da se LJubinju dodijeli milion KM za saniranje posljedica, isto kao i Stocu, te 50.000 KM porodici mlade osobe stradale u zemljotresu u Stocu, saopšteno je iz Sekretarijata SDS-a.

Ostavite komentar: