Šarović ponovo zamjera srpskom članu Predsjedništva: Zbog Dodika strada cijeli jedan narod

25.01.2022. | 14:26

Ovo je rezultat neodgovorne politike i mi smo na to upozoravali. Pomoć Republici Srpskoj od strane EU je veoma značajna i mi smo zahvalni na tome.

Nadamo se ipak da do sankcija Republici Srpskoj neće doći jer bi se time kažnjavao jedan narod u BiH što je suprotno EU vrijednostima”, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović, komentarišući saopštenje grupe EU parlamentaraca koje se pojavilo u javnosti.

“Krivce za krizu, ali i njeno rješenje treba tražiti u njenim uzrocima tj. u vladajućoj trojnoj koaliciji SNSD-SDA-HDZ koja je pored loše ekonomske situacije odgovorna i za političku krizu”, poručio je Šarović.

On kaže da je narodu potreban bolji životni standard i jača ekonomija, a ne lažni patriotizam i visok stepen korupcije koji je doveo do masovnog odlaska mladih i stručnih ljudi i njihovih porodica.

“Kada ostanemo bez inteligencije i struke postaćemo “tamni vilajet”. To znači da neće imati ko da nas liječi a našu djecu neće imati ko da uči i to je naša stvarnost. Sebično je i politički neodgovorno ne razmišljati o posljedicama koje može da trpi jedan narod i građani u Republici Srpskoj. SDS je odgovorna politička organizacija i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa našeg naroda i naših građana”, zaključio je Šarović.