Šarović o potezima vladajućih: Građanima će dati 100 KM, a toliko im uzeli sabotiranjem akciza na gorivo

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u okruženju koja nije donijela mjere kao odgovor na rastuću krizu i inflaciju, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On navodi da je očigledno da je u pitanju svjesno sabotiranje mjera pomoći stanovništvu, koje sve teže živi.

“Navršavaju se četiri mjeseca od pokretanja i usvajanja inicijative opozicije za izmjene i dopune Zakona o akcizama na Predstavničkom domu BiH, koja bi omogući da građani plaćaju za pola marke nižu cijenu goriva. Sve ovo vrijeme u Domu naroda se svjesno odugovlačili usvajanje ovih mjera”, istakao je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Napominje da su političari koji su protiv smanjenja akciza na gorivo za ova četiri mjeseca svakom vlasniku automobila na ovaj način uzeli 100 KM.

“Sada ti isti govore da će građanima dati 100 KM. Pa toliko ili više su im već uzeli svojim sabotiranjem akciza na gorivo“, navodi Šarović.

Ona kaže da građani znaju da je vlast ta koja ne želi da im pomogne.

“Za privih pet mjeseci ubrano je više od 600 miliona KM prihoda na osnovu akciza i PDV-a. Međutim oni ne žele da donesu mjere za pomoć stanovništvu, nego hoće da taj novac akumuliraju i da ga onda dijele onako kako oni žele“, rekao je Šarović.

Ostavite komentar: