Šarović o izjavi predsjednika Srbije: Zašto Vučić nije rekao ko je kriv?

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je čuo izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će stranci do proljeća tražiti nestanak Republike Srpske, ali da nije čuo da li je vlast u Srpskoj kriva i koliko za ovakvo stanje u BiH.

“Za ovo stanje, jasno kažem, kriva je i druga i treća strana. Ali, ne samo oni. Niko nije nevin od onih koji su u koaliciji i vode nas posljednje tri godine”, ocijenio je Šarović na konferenciji za novinare.
Šarović kaže da od Vučića nije čuo “da je li makar dijelom kriva vlast u Republici Srpskoj”.
“A, moguće je da Republika Srpska dođe u opasnost, samo treba da kažemo zbog čega i zbog koga”, naveo je lider SDS-a, koji tvrdi da je “krivac za to lider SNSD-a Milorad Dodik”.
Komentarišući aktuelnu političku situaciju u Republici Srpskoj, Šarović kaže da će se, ukoliko se budu nametale ovako krupne teme i uvodilo u totalno haotično stanje, onda “zaboraviti normalne teme”.
“Pitanja zašto je smrtnost tokom pandemije u Republici Srpskoj i BiH najveća na svijetu i Evropi. Ovo je posljednji kritični trenutak kada vlast pokušava da spasi samu sebe”, ocijenio je Šarović.

Ostavite komentar: