Šarović: Nepotrebno je i čudno da Izetbegović brani Dodika

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je za Klix.ba da je “nepotrebno i čudno da lider SDA Bakir Izetbegović brani Milorada Dodika i nastoji da ga opravda za njegov pristanak na NATO integracioni proces”.

“Potpuno je jasno da je Dodik pristao na nastavak NATO puta BiH i nema razloga da ga oko toga pravda i brani Bakir Izetbegović. Opozicija u RS nema ništa protiv saveza SNSD-a i SDA ali naše pravo je da jasno kažemo naš stav po pitanju cijene koju je Milorad Dodik platio potpisivanjem nedavnog sporazuma i jasnim prihvatanjem NATO puta”, pojasnio je Šarović.

Naveo je da “kao što javnost dobro zna, opozicija iz RS nikada nije kreirala ANP, a ministri iz SDS-a i PDP-a nikada nisu dozvolili da se ova tačka nađe na dnevnom redu Savjeta ministara”.

“Naprotiv, čak devet puta smo ovo pitanje skidali sa dnevnog reda Vijeća ministara i nismo dozvolili da se ANP usvoji u bilo kojoj formi, pa ni u “reduciranoj“ kako se sada javnosti maglovito spinuje od potpisnika sporazuma“, ističe Šarović za Klix.ba.

Gepostet von BL Portal am Donnerstag, 8. August 2019Ostavite komentar: