Šarović mirio u Bijeljini: Orašanin se vratila, Petrović umjesto Stojanovića na čelu liste

Nakon razgovora predsjednika SDS Mirka Šarovića sa predstavnicima Gradske organizacije SDS Bijeljina odlučeno je da gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović bude nosilac liste SDS u IJ6 za Narodnu skupštinu Republike Srpske, saopšteno je iz SDS-a.

Mjesto na listi takođe našla je i Mirjana Orašanin, aktuelna odbornica SDS u gradskoj skupštini.

“Uz Tomicu Stojanovića, člana Predsjedništva SDS i predsjednika Gradskog odbora SDS, sigurno je da naše ambicije u Bijeljini, a i u cijeloj izbornoj jedinici značajno rastu. Očekujemo da će u IJ6 SDS imati najjači izborni rezultat i da ćemo iza sebe ostaviti sve druge liste političkih partija”, navode iz SDS-a.

Podsjećamo, Glavni odbor SDS-a ranije je usvojio listu za IJ 6 gdje je izglasano da nosilac liste bude Tomica Stojanović.

Protiv odluke da Stojanović bude na čelu stranačke liste otvoreno je prije nekoliko dana bila upravo Mirjana Orašanin.

“Tomica Stojanović nije i ne može biti nosilac promjena koje građani željno očekuju. Na listi SDS-a za opšte izbore, iz izborne jedinice 6 Bijeljina, postavljeni su pojedinci koje nisu verifikovani od strane mjesnih odbora, zbog čega nemaju legitimitet od strane članstva SDS-a”, saopštila je Orašanin prije desetak dana.

Danas iz te stranke tvrde da će ova izborna lista SDS-a biti pobjednička iz razloga što će se na njoj naći i Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

“Uz Ljubišu Petrovića, kao nosioca i Milićevićeva kandidatura daje nam za pravo da već sad možemo da budemo sigurni u uspjeh svih naših lista u Semberiji, Majevici i Posavini”, ističu u SDS-u.

Ostavite komentar: