Šarović jasan nakon sastanka! Ko je započeo krizu neka izađe sa prijedlogom kako da je prevaziđemo

17.01.2022. | 15:31

Predsjednišvo SDS-a potvrdilo je stav da je Narodna skupština Republike Srpske jedino mjesto gdje treba da bude donesena odgovarajuća odluka o pitanju učešća predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“To je poruka i prema srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, s obzirom na to da su on, njegova partija i koalicija bili inicijatori zaključaka u Narodnoj skupštini. Sada se očekuje da oni budu predlagači nekog drugačijeg stava i drugačijeg odnosa spram učešća u institucijama BiH”, rekao je Šarović novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

On je dodao da će SDS dati svoj doprinos kako bi se možda u kratkom vremenu dobile izmjene Izbornog zakona BiH makar u dijelu unapređenja izbornog procesa, a za šta su se zalagale Centralna izborna komisija i određen broj političkih partija.

Šarović je naveo da je Predsjedništvo SDS-a ramatralo i nacrt platforme koja će se koristiti za nastupe članova SDS-a i prezentovanje javnosti politike ove stranke u narednom periodu, sa posebnim akcentom na opšte izbore.

On je dodao da platforma obuhvata više segmenata, od ekonomije, finansija, društevnih tema i energetike do poljoprivrede i drugog i da ona predstavlja dio standardne pripreme SDS-a u izbornoj godini.

Kako je rekao, SDS se protivi uvođenju sankcija bilo kome pa i ATV, podsjećajući da su prije 20 godina zatvorene desetine medijskih kuća.