Sankcije bez odlaganja! Salkić: Cilj vježbi MUP-a Srpske da se isprovociraju i zastraše Bošnjaci i Hrvati

Međunarodna zajednica, OHR i domaće institucije nemaju još puno vremena da reaguju i obuzdaju ponašanje separatistički orijentisane vlasti, rekao je Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, reagujući na današnju vježbu MUP-a Republike Srpske i žandarmerije, rekao je da ova vježba ima za cilj da dodatno isprovocira i zastraši Bošnjake i Hrvate u ovom entitetu, te je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje i obuzda ponašanje vlasti u bh. entitetu Republike Srpske.

Policijska vježba ima za cilj da dodatno isprovocira i zastraši Bošnjake i Hrvate u ovom entitetu. Nije postojao nijedan drugi racionalan razlog da se u ovom trenutku održi jedna ovakva vježba osim zastrašivanja i provociranja povratnika u ovaj entitet, prenosi Avaz.

Mi živimo vrhunac pritiska na Bošnjake i Hrvate u ovom entitetu koji se intenzivno manifestira kroz sistemsku diskriminaciju u zadnjih deset godina. Od OHR-a, međunarodne zajednice i domaćih institucija koje su zadužene da štite ustavni poredak Bosne i Hercegovine zavisi kako će sve ovo završiti.

Međunarodna zajednica, OHR i domaće institucije nemaju još puno vremena da reaguju i obuzdaju ponašanje separatistički orijentisane vlasti u ovom entitetu prije nego li oni poduzmu naredne korake.

“Zbog toga vas pozivam da bez odlaganja odmah reagujete i sankcionišete one koji rade na rušenju ustavnog poretka zemlje, te prijete ugrožavanju mira i stabilnosti”, rekao je Salkić.

Ostavite komentar: