“Sada se i otvoreno prijeti”: Čavara tvrdi da je cilj politike SDA stvaranje jednonacionalne države

Predsjednik FBiH Marinko Čavara rekao je da je cilj politike SDA i satelita stvaranje jednonacionalne države, te oduzimanje političkih prava Hrvatima, kao što su već radili u prethodnim mandatima.

Čavara je za Večernji list, izdanje za BiH, naglasio da se od toga cilja nije odustalo ni u ovom periodu, ali da je novost da se sada i otvoreno prijeti.

On je rekao da je strategija političkog Sarajeva odugovlačiti i ne postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona do 2022. godine, kako bi se onda nastavilo sa procesom oduzimanja političkih prava Hrvatima.

Čavara je istakao da se u bošnjačkom narodu moraju tražiti ljudi “koji razmišljaju normalno”, da se treba više raditi na informisanju međunarodne zajednice, te tražiti način na koji dogovoriti kvalitetna rješenja u skladu sa odlukama Ustavnog suda i o legitimnom zastupanju.

On je naglasio da se i izborom članova Centralne izborne komisije BiH želi nezakonito upravljati izbornim procesom i oduzimati prava Hrvatima da imaju svoje legitimne predstavnike. Čavara je poručio da se sljedeći opšti izbori bez promjene Izbornog zakona ne smiju dogoditi.

 

Ostavite komentar: