Sabor SNSD-a u Doboju: Milorad Dodik jedini kandidat za predsjednika

Sedmi Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ biće održan danas u Doboju.

Na saboru će biti izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

Početak sabora zakazan je u 11.00 časova na Stadionu sportskih igara, najavljeno je iz SNSD-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je juče da dominantna pozicija ove stranke ostaje odbrana Republike Srpske, poštovanje Ustava BiH, a glavni cilj je rješavanje pitanja Ustavnog suda BiH i stranih sudija u ovom sudu.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, Dodik je istakao da na nivou BiH neće glasati ni za jedan zakon dok ne bude riješeno pitanje Ustavnog suda BiH.

On je naglasio da je Republika Srpska politički i finansijski stabilna, što znači da je obezbijedila finansiranje da bez ikakvih problema zatvori ovu finansijku godinu.

On je dodao da SNSD ima sa čime da izađe pred narod, jer je stranka koja je svojim djelovanjem obilježila politički život Republike Srpske.

Kovačević: SNSD će ostati najjača stranka u Srpskoj – idemo u nove pobjede pod zastavom Srpske

SNSD će ostati najjača stranka u Srpskoj i od danas idemo u nove pobjede pod zastavom Srpske, rekao je za RTRS u Јutarnjem programu portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Rekao da je će na današnjem saboru SNSD-a učestvovati 1.001 delegat.

– Očekujemo i 2.000 aktivista i veliki broj gostiju. Prisutvovaće predsjednik SNS-a Miloš Vučević, predsjednik SPS-a Ivica Dačić, predsjednici prijateljskih stranaka iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Prisutvovaće i predstavnici prijateljskih stranaka iz Mađarske i Rumunije, kao i naši koalicioi partneri – naveo je Kovačević.

Naveo je da će SNSD usvojiti i nova programska opredjeljenja.

– Imamo samo jedno ime i prezime, to je Republika Srpska. Nećemo se povući ni pred jednim strance, niti jednom silom – poručio je Kovačević.

Naglasio je da je cilj SNSD-a zaštita interesa Srpske.

Podsjećamo, u Doboju će danas biti održan Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Biće izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

– SNSD je najveća organizaciju sa više od 200 hiljada članova, a na Sabor je pozvano više od 1000 delegata, kao i više od hiljadu i po simpatizera i značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Mađarske, partnera iz Srpske i Federacije BiH – rekao je ranije lider stranke Milorad Dodik.

On je izjavio da su opštinski odbori ove stranke kao jedini prijedlog za predsjednika stranke dostavili njegovo ime, a o čemu će biti odlučivano na Saboru u Doboju.

Ostavite komentar: