Ruski narodni savez čestitao Dodiku pobjedu: Izuzetan srpski državnik koji se protivi uticajima Zapada

Ruski narodni savez čestitao je Miloradu Dodiku pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske i poželio mu uspjeh u borbi za jedinstvo srpskog naroda.

Predsjednik ovog saveza i Međunarodnog slovenskog savjeta Sergej Baburin rekao je da je Milorad Dodik izuzetan srpski državnik koji se protivi vojno-političkim, ekonomskim i duhovnim pokušajima Zapada da uništi Srbe kao naciju, da ih pretvori u rodno tolerantne Evropljane koji ne poznaju svoju domovinu.

“Želimo mu uspjeh u borbi za jedinstvo srpskog naroda, očuvanje pravoslavnog duha i bratstvo sa Rusijom”, naglasio je Baburin.

On je Dodiku posebno zahvalio za hrabrost da se odupre evropskoj rusofobiji i odanost prijateljstvu sa Rusijom.

“Svijet u Vama ima ne samo lidera koji se zalaže za to da se Srbi ne priključe antiruskim sankcijama i da uvijek budu zajedno sa ruskim narodom, već i političara koji život gradi na prevlasti tradicionalnih moralnih vrijednosti”, poručio je Baburin, prenosi ruski portal “Osnmedia”.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Repulbike Srpske Milorad Dodik vodi sa osvojenih 277.704 glasa ili 48,28 odsto, dok protivkandidat PDP-a Jelena Trivić ima 249.595 ili 43,39 odsto, preliminarni su i nepotpuni rezultati koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ na osnovu 94,06 odsto obrađenih biračkih mjesta.

Ostavite komentar: