Ritan prešao u DEMOS: Čubrilović se pohvalio “pojačenjem” u Prijedoru

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će ova stranka imati odbornike u Skupštini grada Prijedora, te da će konstruktivno raditi i sarađivati sa gradonačelnikom Prijedora.

“Mi kao politička opcija smo i potpisali sporazum o podršci za gradonačelnika Prijedora i naše je zadovoljstvo što je baš izabran čovjek kojeg smo i mi podržavali, bez obzira na to što nismo osvojili nijedan mandat u formi organizacije Demosa”, rekao je Čubrilović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio na to da je jedna od odluka Predsjedništva Demosa sa zajsedanja u Bijeljini da se reorganizuje Gradski odbor u Prijedoru i izrazio zadovoljstvo što se na čelu prijedorskog Demosa našao Zlatko Ritan koji je na mjesto odbornika u Skupštini grada došao na listi DNS-a, ali je napustio stranku i prije konstitutivne sjednice.

“Ritan je izabrao ovu političku opciju sa svojim saradnicima i vidio perspektivu svog daljeg političkog djelovanja baš u našoj opciji. Mislimo da je to dobar put za svakog ko želi prosperitet svoje lokalne zajednce, pa tako i u Prijedoru. Do sada su osjećali neke stege unutar djelovanja nekih političkih opcija i sada su tu”, istakao je Čubrilović.

On je najavio da će prijedorski Demos imati punu podršku rukovodstva sa nivoa Republike i da će dobiti sve ono što u organizacionom smislu bude traženo za sprovođenje principijelne politike.

“Prijedor kao grad ima šansu za sinhronizaciju lokalne i vlasti Republike Srpske i nastaviće svoj razvoj. Velika su očekivanja, najprije auto-put koji će otvoriti novu perspektivu ne samo za građene, nego i za privredne subjekte jer 27 grana učestvuje u tom projektu. Demos će dati svoj doprinos za realizaciju ovakvih projekata”, poručio je Čubrilović.

 

Šef povjereništva Gradskog odbora Demosa Prijedor Zlatko Ritan izjavio je da će Demos u Prijedoru biti korektivni faktor na političkoj sceni i podržati sve projekte koji će dovesti do toga da građani žive bolje.

“Počinje novo razdoblje u funkcionisanju Demosa u Prijedoru i očekujemo da ćemo napraviti novu energiju koja će doprinijeti razvoju i unapređenju uslova za građane”, poručio je Ritan.

On je najavio da će u narednih 90 dana intenzivno raditi po mjesnim organizacijama kako bi se pripremila izborna skupština, a odmah potom krenulo i u pripremu za izbore 2022.

“Moj rad u DNS-u je dobro poznat u Prijedoru, i zalaganje i unutarstranačke borbe koje sam imao i prije izbora. Nakon izbornog rezultata očekivalo se da se izvrše određene reorganizacije. Strukture DNS-a u gradskoj organizaciji su smatrale da to ne treba da ide u tom pravcu i smatram da su nam se tu putevi razišli”, pojasnio je Ritan koji sada u Skupštini grada djeluje kao samostalni odbornik.

Potpredsjednik Demosa Tomislav Prpoš podsjetio je da stranka u Prijedoru postoji, djeluje i radi dvije i po godine u kontinuitetu.

“Nismo zadovoljni rezultatima izbora, a ovo danas je dogovor i aktivnost kojima želimo unaprijediti rad Demosa. Očekujemo da će biti uspješniji rad u narednom periodu i očekujemo bolje rezultate”, istakao je Prpoš i dodao da Gradski odbor broji 37 članova, a da stranka u Prijedoru ima između 650 i 700 članova.

Ostavite komentar: