Rešić: Delegacija EU sa nama ne želi da priča o reformi

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je resorno ministarstvo sprovelo cijeli niz reformi, a da kašnjenja postoje zbog problema na drugim nivoima vlasti.

Ona tvrdi da postoji nerazumijevanje Delegacije EU i drugih donatora, kao i sumnja da se reforma želi prebaciti na nivo BiH.

– Mi smo jedini titular u Srpskoj koji se bavi ovim poslom. Mi račun za svoj rad polažemo Narodnoj skupštini. Sve je javno i transparentno, postoji plan. A ne da nam neko dođe i kaže da to ne želi raditi na takav način – rekla je Rešićeva za “Nezavisne novine”.

Govoreći o reformi javne uprave u odnosu na EU, Rešićeva je naglasila da Delegacija EU trenutno ne želi komunikaciju.

– Јa sam Delegaciji EU na sastancima više puta govorila da želimo da razgovaramo o suštinskim reformama. Ne mogu da prihvatim da je reforma javne uprave kupovina računara – istakla je ona.

Rešićeva kaže da se Republici Srpskoj ne može reći da je kočničar, te da se vidi šta je uradila za proteklih nekoliko godina.

– Kako smo to mi kočničari? Јa sam donatore pitala kako njih ne interesuje kako je utrošen njihov novac. A ja kažem da nije dobro utrošen – rekla je Rešićeva.

Izvor.(RTRS)Ostavite komentar: