“Republika Srpska nije kolonija”: Selak poručio da niko neće prihvatiti nametnuta rješenja

Republika Srpska nije kolonija, tu žive slobodni građani koji sami odlučuju o uređenju društva i niko neće prihvatiti nametnuta rješenja, poručio je predsjednik SPS-a Goran Selak nakon današnje sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske.

Selak je naglasio da je zadovoljan postignutim jedinstvom političkih subjekata, jer je to preduslov za adekvatan pravni i politički odgovor na poteze visokog predstavnika.
“Smatram da je od izuzetne važnosti da svi politički subjekti stoje iza stavova usvojenih od Narodne Skupštine i da jedinstvom i mudrošću možemo adekvatno odgovoriti na ovu situaciju”, poručio je Selak.
On je napomenuo da je stav SPS o nametanjima, uslovljavanjima i ucjenama odavno poznat, da su protiv bilo kakve vrste intervencionizma tog tipa i protiv bilo kakvih ultimatuma, ucjena i dizanja tenzija, saopšteno je iz SPS-a.
“Republika Srpska nije kolonija i neće da bude dio kolonije u kojoj odlučuju stranci i gdje bilo koji pojedinac ima moć da donosi zakone umjesto parlamenta i umjesto izabranih predstavnika građana”, naglasio je Selak.
Narodna skupštine Republike Srpske danas je na posebnoj sjednici po hitnom postupku usvojila Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika.

Ostavite komentar: