Reagovanje ministra Duška Milunovića na presudu Haškog tribunala

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović reagovao je na današnju presudu Haškog tribunala bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je osuđen na doživotnu robiju.

Izjavu ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića prenosimo u cjelini:

„Nisam iznenađen, ali sam ogorčen na još jednu u nizu sramotnih , drakonskih kazni Haškog tribunala, donesenu bez ikakvih valjanih dokaza, kojom je bivši predsjednik Republike Srspke Radovan Karadžić osuđen na doživotni robiju.

Ovo je još jedna bezumna, sramotna osuda; pokušaj da se presudi čitavom, vijekovima stradalničkom srpskom narodu. Narodu koji je nesumnjivo doživio progon i stradanje zbog slobodarskog duha i borbe za slobodu i evropske vrijednosti u Prvom svjetskom ratu i genocid u Drugom svjetskom ratu.

Haški sud je još jednom dokazao da je politički sud i da u „njihovom” međunarodnom pravu postoje različiti aršini za Srbe i ostale učesnike u sukobima u BiH tokom 90-tih godina prošlog vijeka.

Jer, šta danas reći za bezumne zločine počinjene nad srpskim stanovništvom, za koje još niko nije odgovarao. Za masovnu grobnicu u Mrkonjić Gradu, za stradanja civila u Podrinju, na Ozrenu, u Sijekovcu, Sarajevu, za egzodus 120.000 srpskih duša iz 13 opština zapadne Krajine, za Oluju … Da li su za sve ovo naši neprijatelji imali blagoslov međunarodne zajednice ?

Pozivam svjetske moćnike da prekinu ovu nezasluženu hajku koju provode nad Srbima, za koje dobro znaju da su vijekovima bili prisiljeni da od najezdi brojnih osvajača samo brane svoja ognjišta, slobodu i čast.

Istorija će da sudi.” -ocjenjuje ministar Milunović.

Ostavite komentar: