“Razmisliti o odgađanju izbora”: Skoko očekuje da zdravlje građana bude na prvom mjestu

 Šef Izbornog štaba Socijalističke partije Srpske (SPS) Maksim Skoko da lokalne izbore treba odgoditi ili otkazati ako ne postoje uslovi da budu održani na bezbjedan i demokratski način zbog epidemiološke situacije.

Skoko je istakao da ovaj problem ne bi ni postojao da lokalni izbori nisu prolongirani. On je istakao da zdravlje građana mora da bude na prvom mjestu i da je mnogo ranije trebalo razmišljati o epidemiološkoj situaciji i rizicima.

“Potrebno je razmisliti o mogućim rješenjima, jer je evidentno da smo ušli u mnogo teži period, gdje je prije svega potrebna i lična i kolektivna odgovornost”, dodao je Skoko. On je rekao da je izvjesno da niko u BiH nema iskustvo u ovakvim situacijama, niti može ponuditi bilo kakve garancije po pitanju bezbjednosti, saopšteno je iz SPS.

“Bilo bi dobro da se, pored nadležnih institucija, o ovom pitanju izjasne i drugi politički subjekti, jer je već u kampanji vidljivo da ovakav vid komunikacije i predstavljanja ne dopire do svih građana”, poručio je Skoko.Ostavite komentar: