Radović podnio krivičnu prijavu: Traži da policija provjeri snimak

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović predao je danas Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci krivične prijave protiv Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ i više lica zbog, kako tvrdi, montiranog snimka koji je emitovan.

Radović tvrdi da je emitovanjem snimka, na kome se nalazi sa bivšim poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adamom Šukalom, prekršen Zakon o RTRS-u. On kaže da se montiranim snimkom s titlom u kome se spominje nešto što niko nije rekao pokušava grubo uticati na izbornu volju građana.

“Svi mi plaćamo pretplatu i sramota je da se javni servis na ovaj način stavlja na stranu jedne strukture ljudi koji na sve moguće načine pokušavaju da diskredituje opoziciju”, kazao je Radović.

Radović je na konferenciji za novinare u Banjaluci pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske da izuzme snimak i provjeri njegovu autentičnost.

On tvrdi da snimak na kome se nalazi sa Šukalom nije nastao krajem avgusta.

Stefan Delević, član Pravnog tima SDS-a, poručio je i da SDS kao stranka takođe podnosi prijavu u vezi sa ovim slučajem.

Portal “Faktor magazin” objavio je juče na svom Jutjub kanalu dva video snimka na kojem, kako tvrde, Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, sagovorniku u jednom restoranu, priznaje prljave poslove opozicije.

Uslijedile su reakcije, uglavnom političara iz vladajuće strukture, dok su opozicionari u prvom časovima nakon objavljivanja snimka ostali uglavnom bez komentara.

“Ukoliko je snimak stvarno tačan i autentičan, to je onda definitivno jedan od najvećih skandala, jedna od najgorih afera koju smo ikada imali u Republici Srpskoj”, ocijenio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Ostavite komentar: