Radončić: Tužiteljka Tadić i njena porodica sinoć su dobili prijetnje

Ja sam sinoć odmah zvao direktora za Koordinaciju policijskih tijela, gospodina Vilića i tražio od njega da pojača zaštitu i tužiteljke Tadić i njene porodice, a to sam takođe tražio i direktora OSA-e, danas ću dobiti njihove informacije, kazao Radončić.

Nakon primopredaje pomoći koja je pristigla iz Poljske, novinari su imali priliku da postavljaju pitanja ministru bezbjednosti BiH Fahrudinu Radončiću.

Jedno od njih je bilo i da li je istina da je Gordana Tadić, glavna tužiteljka Tužilaštva BiH sinoć dobila ozbiljne prijetnje po život, te da se radi o očitom narušavanju bezbjednosti nje i njene porodice, a Radončić je potvrdio tu informaciju te je pojasnio:

– Zato sam danas nervozan. Ne možemo živjeti u zemlji, gdje možete da potpuno nesankcionirano prijetite glavnoj tužiteljici i njenoj porodici. To se radilo i mojim sudijama, i u prvom i u drugom postupku im se prijetilo da će im sve pobiti i niko to nikada nije istražio. Ako mi imamo danas situaciju da se prijeti porodici glavne tužiteljice, onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da se oni koji su se godinama edukovali da budu dobre sudije, da budu dobri tužitelji, da budu dobri policajci, ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva. Ja sam sinoć odmah zvao direktora za Koordinaciju policijskih tijela, gospodina Vilića i tražio od njega da pojača zaštitu i tužiteljice Tadić i njene porodice, a to sam takođe tražio i od direktora OSA-e, danas ću dobiti njihove informacije. Ono što možemo sigurno reći je da njena sigurnost ne smije biti ugrožena. Poziv političara na linč bilo kojeg pravosudne osobe je nešto što ja odbacujem – pojasnio je Radončić.

 

Izvor:(Avaz.ba)

 Ostavite komentar: