Radončić o izborima: Proždrljiva SDA mašina definitivno polomila zube

Komentirajući izuzetno loše rezultate svoje stranke na jučerašnjim lokalnim izborima u BiH, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić izrazio je zadovoljstvo krahom SDA u Sarajevu te ponudio “pomoć” Četvorki.

“Kao što je javnosti poznato, na ovim lokalnim izborima SBB nije imao niti jedan veliki bilbord, stranački skup i ozbiljnu predizbornu kampanju. Takođe, prvi put je SBB na izborima učestvovao na način da na glasačkim listićima, uz SBB, nije bilo napisano ime Fahrudina Radončića. Naravno, ovo se nije slučajno dogodilo. Još prije nekoliko mjeseci sam rekao da neću ići niti na jedan stranački skup SBB-a i tako sam se i ponašao. Takođe, odbili smo opciju da imamo zajedničke kandidate sa SDA. To je bila politički legitimna odluka nakon mog povlačenja s mjesta ministra bezbjednosti BiH”, rekao je Raddončić u svojoj objavi na Instagramu.

Osvrnuvši se na potpuni debakl Stranke demokratske akcije (SDA), istakao je da je, kako bi se lošem đaku reklo u osnovnoj školi, SDA promašila temu, ili, bolje rečeno, metu.

“Njihovi mediji su mjesecima brutalnim lažima udarali po meni i SBB-u, štampane su i masovno distribuiranje kvaziknjige o meni, udarali najprizemnijim lažima…”, istakao je Radončić, dodajući da sve to SDA-u očigledno nije pomoglo u pravljenju pobjedničkog izbornog rezultata.

Naglasio je da, s druge strane, Konaković, Nikšić, Kojović i Hadžibajrić su s puno truda i rada na terenu, pokazali veliki dinamizam i napravili veliki rezultat.

“Stoga zaslužuju čestitke i priznanje da su uspjeli u nečem doskora nemogućem – da spriječe brutalnu izbornu krađu”, naglašava predsjednik SBB-a.

Zaključio je da, što se što se njegove stranke tiče nastavljaju samostalnim putem.

“Očekujemo da Četvorka to prije preuzme Vladu Kantona Sarajevo, i to, što je obostrano razumljivo, bez ministara SBB-a u njoj, ali s podrškom naših poslanika, ukoliko im u Skupštini KS eventualno ili ponekad zatreba”, zaključuje Radončić uz napomenu da je proždrljiva SDA mašina definitivno polomljenih zuba i biće sve slabija i slabija.

Ostavite komentar: