Radončić o Dodiku: Političar kojeg je lagano pročitati, igrač koji je izgubio kompas

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), veoma je kritički govorio o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji.

Lider SBB-a kaže da je ova stranka podržala odluku visokog predstavnika o nametanju zakona o negiranju genocida. Govoreći o reakcijama političara iz Republike Srpske, on kaže da je Milorad Dodik “političar lagan za pročitati”.

“Imate na početku njegovu brutalnu reakciju, galama, vika, vriska, dreka, prepadanje, udarašnje šakom o stol, a onda se on sudari sa realnošću. Sve što sada Dodik radi Bošnjake neće uplašiti. Sve što sada radi radi na svoju štetu. Poslije velikih zemljotresa mora doći do smirivanja tla i stabilizacije političkih prilika u BiH gdje će se taj zakon morati provoditi. Politika gospodina Dodika ne mora biti neminovno dirigirana nečim što hoće Vučić. U mnogim stvarima, kad suptilno analizirate, Dodik je očigledno igrač koji je izgubio kompas i pitanje je da li on kao takav više odgovara Vučiću. Kada je u pitanju interes RS, tamo nema vlasti i opozicije, svi su jedno te isto”, kazao je Radončić.

On smatra da je bilo bolje da je Valentin Incko (Inzko) Zakon o zabrani negiranja genocida donio ranije, prenosi N1.

Ostavite komentar: