Radojčić: Jedini zadatak Vojske RS bio odbrana srpskog naroda

Komandant Trećeg pješadijskog RS puka u Oružanim snagama BiH Milan Radojčić rekao je da je Vojska Republike Srpske imala težak put, ali da je uspjela da do kraja sačuva svoje jedinstvo i odbrani srpski narod, što joj je bio jedini zadatak.

– VRS je formirana gotovo mjesec nakon formiranja HVO i Armije BiH. To govori da je nastala iz potrebe da se sačuva Republika Srpska i narod na ovim prostorima – rekao je Radojčić za “Glas Srpske” povodom obilježavanja 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske.

Radojičić je rekao da Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH, koji njeguje i baštini tradiciju i sjećanje na VRS, treba dati sve od sebe da na mlade generacije prenese istinu o VRS.

On je rekao da je u kasarni “Kozara” u Banjaluci već počelo uređenje spomen-sobe na čijim zidovima je upisano više od 23.000 imena pripadnika VRS koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske.

– Radićemo na tome da se tu prikaže put od osnivanja VRS do poslednjih dana, odnosno do potpisivanja Dejtonskog sporazuma, kao i da stvorimo uslove da što više mladih tu dolazi i da na njih prenosimo taj dio istorije – istakao je Radojčić.

On kaže da je zadatak Trećeg puka da čuva sjećanje na VRS, a dva najvažnija događaja su Dan VRS i krsna slava – Vidovdan.

U kasarni “Kozara” u Banjaluci sutra će biti održana centralna svečanost obilježavanja 12. maja – Dana VRS i Dana Trećeg pješadijskog RS puka u Oružanim snagama BiH.

 

Izvor:(SRNA) 

Ostavite komentar: