Radmanović: Otvara se put za bezuvjetno formiranje Savjeta ministara BiH

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović tvrdi da se otvara put za jednu drugu vrstu razgovora, koji, kako kaže, može omogućiti bezuslovno formiranje Savjeta ministara BiH.

Moguće je, navodi, da se u narednom periodu brzo postigne dogovor u vezi s konstituiranjem Savjeta ministara i, samim tim, sa završetkom posla u vezi s konstituiranjem vlasti u BiH.

Savez nezavisnih socijaldemokrata, kaže, ostaje pri stavu da niko ne može postavljati uslove za formiranje Savjeta ministara.

Na pitanje da li Godišnji nacionalni plan (ANP) za NATO više nije uslov, Radmanović je na konferenciji za novinare rekao da je ANP tehničko pitanje za ukupne reforme u BiH te da nije trebao da bude uslov.

– Ako je ANP vezan za MAP, to ne možemo usvojiti. Samo ono što piše u dokumentu, koje jesu reforme koje su već u toku i kojima ne možemo da stignemo, naprimjer, Srbiju, ne bi trebalo da budu sporne. Naravno da će to uvijek biti predmet razgovora sa partnerima s kojima formiramo vlast. Oni su izmisli da je to uslov, mi mislimo da to ne treba da bude uslov. Čini nam se da ima načina da to pitanje prevaziđemo – ustvrdio je Radmanović.

On je pozvao na povlačenje Prijedloga izmjena Poslovnika Predstavničkog doma parlamenta BiH, koje su inicirala po dva poslanika SDS-a i PDP-a, jer je, kako tvrdi, na štetu RS.

Radmanović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tvrdi da je SNSD tek juče, nakon godinu, imenovao svoje kandidate za parlamentarne komisije, jer su se SDS i PDP “odlučili da, protivno interesima RS, izmijene Poslovnik i ostave mogućnost nekom drugom da, mimo volje građana RS, upravlja Parlamentom BiH“, prenosi Avaz.ba.

Najavio je da će SNSD u narednom periodu predložiti i članove u komisije Doma naroda te je dodao da je važno da se formiraju i zajedničke komisije

 Ostavite komentar: