“Rade na štetu građana”: Mihajilica oštro o radu Savjeta ministara BiH

Član predsjedništva PDP Milanko Mihajilica izjavio je danas da je aktuelni Savjet ministara nedorastao zadatku, te da konstantnim prebacivanjem odgovornosti kada je u pitanju problem odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori rade na štetu građana Novog Grada i Republike Srpske.

“Ovo je štetan Savjet ministara, ali štetan po građane Novog Grada, a ne po one koji se saopštenjima za medije i izjavama raspravljaju. Ono što je simptomatično jeste da Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije ispoštovao zaključke koji su doneseni te uputio zvaničicima Hrvatske zahtjev BiH o Trgovskoj gori”, kaže Mihajilica.

Iz PDP podsjećaju da je u jednom od zaključaka sa vanredne sjednice Predsjedništva BiH 22. marta 2019. godine navedeno da će predsjedavajući uputiti tadašnjoj predsjednici i premijeru Hrvatske obavještenje o zahtjevu BiH u kome se traži da se područje Trgovske gore izuzme kao mjesto predviđeno za odlaganje i skladištenje radioaktivnog i nuklearnog otpada, što do sada nije učinjeno.

“Prebacivanjem loptice Кošarac i Turkovićeva na kraju ne rade po interese ni Bošnjaka, ni Srba, već u interesu Republike Hrvatske, koja i dalje provodi procedure i planira da gradi odlagalište nukleranog otpada nedaleko od Novog Grada. Vrijeme je da su oko ovoga pitanja uozbilje i počnu da vode odgovorne politike”, navodi se Mihajiličina izjava na kraju saopštenja iz PDP, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: