“Protiv toga sam”: Stanivuković u NSRS kritikovao reformu tržišta električne energije

Protiv sam predviđene reforme tržišta električne energije koja će, po svemu sudeći, biti po sistemu prodaj Elektroprivredu i poskupi struju – tvrdi narodni poslanik Draško Stanivuković.

On je u toku današnje sjednice NSRS, a tokom rasprave o Prijedlogu ekonomskih reformi za 2021-2023. godina, rekao kako se u dokumentu u segmentu reforme elektroenergetskog sektora navodi kako je struja u Republici Srpskoj najjeftinija u regionu.

“Onda se spominje promjena vlasničke strukture. Meni ova vaša reforma liči na namjeru da se sistem proda i onda da se poskupi struja. Ja sam protiv toga”, dodao je on.

On je ocijenio da se u RS pristupa na selektivan način kada se određuje cijena usluga i proizvoda.

“Struja u EU je skuplja 2,6 puta nego u Republici Srpskoj. Ali, u Evropskoj uniji su, recimo, subvencije poljoprivredi veće 15 puta nego u Republici Srpskoj”, dodao je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.

On je dodao da će za nekoliko dana dobiti mandat gradonačelnika Banjaluke i da će se rukovati sa svakim zaposlenim radnikom u Gradskoj upravi.

“Lično ću da preborojim sve zaposlene u Gradskoj upravi, a vi ne možete zaposlene u javnom sektoru godinama da prebrojite kao da nas ima kao Kineza”, ocijenio je Stanivuković.

Ostavite komentar: