Pronađeno privremeno rješenje: Đajić najavio da stiže cisterna sa kiseonikom

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić izjavio je da su dobili potvrdu preduzeća “Messer”, ovlaštenog u BiH za distribuciju medicinskog kiseonika, da će hitno uputiti jednu cisternu prema ovoj ustanovi.

Đajić očekuje da kiseonik stigne tokom noći ili ranog jutra, saopšteno je iz UKC-a.

“Zahvaljujemo im što su shvatili da je ova nevjerovatna, dramatična situacija stvarna i što su pružili ruku pomoći životno ugroženima. Životi naših pacijenata priključenih na kiseonik zasad više nisu u opasnosti”, naveo je Đajić.

Ova isporuka pokriće potrebe pacijenata na UKC Republike Srpske u naredna dva, tri dana, a Đajić kaže da ne zna za dalji period, uvjeren da će se već nekako snaći.

On je naveo da je sinoć naredio mjere štednje kiseonika, napravljena je racionalizacija, smanjen je dio hladnih operativnih slučajeva, što je kupilo vrijeme i omogućilo da se dočeka ova isporuka.

“U posljednji tren izbjegli smo tragediju i mogućnost masovnog umiranja na našim odjeljenjima i klinikama zbog nedostatka kiseonika koju je nam je priredio svojim neodgovornim i sebičnim ponašanjem Draško Stanivuković. Neoprostivo”, istakao je Đajić.

Ostavite komentar: