Promjene u banjalučkom SNSD

Predsjedništvo Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata jednoglasno je usvojilo plan reorganizacije i jačanja gradske organizacije u Banjaluci, koja uključuje održavanje unutarstranačkih izbora u više od 90, od ukupno 247 mjesnih odbora u najvećem gradu Srpske.

Prema odluci Predsjedništva, u narednih nekoliko mjeseci u najvećem odboru SNSD, s ciljem jačanja organizacije, biće povećan i broj rejonskih odbora.

Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić naglasio je da ova promjena podrazumijeva povećanje broja rejonskih odbora sa trenutnih 17 na njih 27.

Ova promjena se, prema njegovim riječima, uvodi s ciljem jačanja osnovnih organizacionih jedinica Gradskog odbora.
– Članovi Predsjedništva zauzeli su jednoglasan stav da je navedene promjene potrebno provesti u nekoliko narednih mjeseci s ciljem dodatanog jačanja gradske organizacije, a na temelju podrobnih analiza rezultata sa proteklih, opštih izbora – naglasio je Radojičić.

Po odluci Predsjedništva, pored unutarstranačkih izbora i reforme teritorijalne organizacije, usvojen je i niz odluka koja se, takođe, tiču jačanja gradske organizacije SNSD-a.

Jedna od njih je i odluka o povjeravanju dodatnih zadataka stranačkom podmlatku, organizaciji žena Gradskog odbora, kao i sektorskim savjetima Gradskog odbora u kojim je angažovan veliki broj stručnjaka iz raznih društvenih oblasti.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 



Ostavite komentar: